Pieczone kotlety kalafiorowe z bobem
Porcje
10kotletów
Czas gotowania
30minut (ewentualnie x2)
Porcje
10kotletów
Czas gotowania
30minut (ewentualnie x2)
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Ugotowany na miękko kalafior rozgniatamy widelcem. U mnie był miękki i dość “mokry” mimo odcedzenia.
  2. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
  3. Czekamy ok. 10 minut, aż kasza kuskus wciągnie nadmiar wody.
  4. Formujemy kule ok. 4 – 5 cm średnicy, wykładamy na blachę (u mnie wyłożona papierem do pieczenia) i przygniatamy, tworząc placki/burgery (efekt jak na zdjęciu).
  5. Pieczemy 30 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Może być +/- 5 minut, w zależności od piekarnika, grunt, żeby kotlety ładnie się zarumieniły. 🙂