Zielone pesto domowe

26 września 2017 Edyta 0

Aromatyczne i pachnące pesto z niewielką ilością oleju! Fantastyczne źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin i antyoksydantów!

Zupa krem z cukinii (vel kabaczka)

23 września 2017 Edyta 0

Cukinia to nie tylko placki (zresztą pyszne!) czy zapiekanki! Można z niej zrobić pożywną zupkę!

Plus 2 słowa o jej właściwościach odżywczych. 🙂

Leczo warzywne

9 września 2017 Edyta 0

Lekka i zdrowa propozycja obiadowa. Można jeść bez wyrzutów sumienia. 😉

Smalec wegański

12 lipca 2017 Edyta 0

Smalec ten nie odbiega w ogóle smakiem od tradycyjnego, który prawie każdy z nas pamięta z dzieciństwa. Jeśli dodamy do tego chrupiący domowy chleb i ogórki małosolne, potrzeba będzie dużo silnej woli, żeby przestać w odpowiednim momencie! 😉

Wegańska sałatka chińska

16 maja 2017 Edyta 0

Nada się na śniadanie, lunch czy kolację, spokojnie można zapakować do szkoły czy pracy, a jak się uprzesz, to w upalny dzień może robić za obiad. 🙂