Zupa brokułowo-soczewicowa z nutką kokosowo-cynamonową

Zupa w takie mrozy jest niezastąpiona! Podana na gorąco potrafi przyjemnie rozgrzać od czubka głowy aż po palce stóp. 😉

Tym razem serwuję moje “fusion” z brokułów, soczewicy i egzotycznych, acz popularnych przypraw. 🙂

 

Wydruk przepisu
Zupa brokułowo-soczewicowa z nutką kokosowo-cynamonową
Czas gotowania 35 minut
Porcje
talerzy
Składniki
PRZYPRAWY
DODATKI
Czas gotowania 35 minut
Porcje
talerzy
Składniki
PRZYPRAWY
DODATKI
Sposób przygotowania
  1. Pokrojone w kawałki warzywa (brokuł "porwany" w różyczki) gotujemy w posolonej wodzie pod przykryciem, aż wszystkie zmiękną. Brokuł można ugotować oddzielnie z racji tego, że na początku gotowania powinien być odkryty.
  2. Na koniec dodajemy soczewicę i wszystkie przyprawy. Odstawiamy z palnika i trzymamy pod przykryciem min. 10 - 15 minut, aby składniki się "przegryzły".
  3. Podajemy z zieleniną (mi smakowo pasuje szczypior).
Udostępnij ten przepis

1 Komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.