Wegański gulasz

Dziś będzie bez zbędnego gadania! 😉 Napiszę tylko, że serwowany obiadek to pełnowartościowe danie, do tego sycące i pyszszszne!

Do gulaszu podałam kaszę owsianą (ale można każdą inną)- moim zdaniem trochę przypomina w smaku jęczmienną, ale podczas gotowania miałam ochotę dolać do niej mleko i zjeść z owocami (zapach typowo śniadaniowy). 😉

Wydruk przepisu
Wegański gulasz
Czas gotowania 40 minut
Porcje
osoby
Składniki
PRZYPRAWY (i tu zaczyna się szaleństwo)
Czas gotowania 40 minut
Porcje
osoby
Składniki
PRZYPRAWY (i tu zaczyna się szaleństwo)
Sposób przygotowania
  1. Namocz i wypłucz grzyby (najlepiej kilkakrotnie) i ugotuj w 2 szklankach wody. W międzyczasie ugotuj kaszę według zaleceń producenta.
  2. Oddzielnie ugotuj ziemniaki i marchew pokrojone w drobną kosteczkę. Odcedź.
  3. Pokrojoną drobno cebulę zeszklij na 2 łyżkach oleju.
  4. Połącz ze sobą wszystkie składniki, dodaj cieciorkę i koncentrat. Przypraw i duś na wolnym ogniu.
  5. Dobrze komponuje się smakowo z ogórkiem kiszonym czy korniszonym.
Pozostałe informacje

Można zagęścić mąką.

Udostępnij ten przepis

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.