Spaghetti z twarogiem i cukinią

Oto wegetariańskie i dietetyczne spaghetti: zamiast mięsa i żółtego sera – twaróg! 🙂

Wydruk przepisu
Spaghetti z twarogiem i cukinią
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby - a jak bardzo głodne, to tylko dwie 😉
Składniki
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby - a jak bardzo głodne, to tylko dwie 😉
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Na 2 łyżkach oleju prażymy chwilę słonecznik oraz posiekany czosnek. Dodajemy pokrojoną w plastry (lub półtalarki) cukinię, którą smażymy na złoto.
  2. Pokruszony twaróg dorzucamy do cukinii i mieszamy, aż zacznie się ciągnąć.
  3. Wlewamy koncentrat pomidorowy. Opcjonalnie można dodać trochę wody lub mleka. Przyprawiamy do smaku.
  4. Podajemy na makaronie (gotować według zaleceń na opakowaniu - ja zawsze gotuję minimum podanego czasu) z zieleniną.
Udostępnij ten przepis

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.