Sernik gotowany z mąką kokosową
Porcje Czas przygotowania
16porcji (blaszka 21×26) 40minut
Czas oczekiwania
najlepiejcałą noc chłodzić ciasto w lodówce
Porcje Czas przygotowania
16porcji (blaszka 21×26) 40minut
Czas oczekiwania
najlepiejcałą noc chłodzić ciasto w lodówce
Składniki
KRUCHY SPÓD
MASA SERNIKOWA
Sposób przygotowania
  1. SPÓD: Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Wszystkie składniki na kruchy spód zagniatamy. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 minut (jak chcemy jaśniejszy lub ciemniejszy spód, pieczemy +/- 5 minut “na oko”).
  2. MASA SERNIKOWA: Wszystkie składniki na masę serową, ale bez mąki kokosowej!, wrzucamy do rondelka i miksujemy. Całość gotujemy na wolnym ogniu, cały czas mieszając, do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy.
  3. Lekko schłodzoną masę wylewamy na spód i wstawiamy do lodówki.
  4. Można podawać z owocami lub musami.