Pomidorówka z soczewicą i wiórkami kokosowymi

Kolejna wariacja na temat zupy pomidorowej 😉 i kolejna dawka antynowotworowego likopenu.

Polecam też gryczany krupnik pomidorowy.

A przepis na domowy przecier znajdziesz tu.

Smacznego. 🙂

Wydruk przepisu
Pomidorówka z soczewicą i wiórkami kokosowymi
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
misek
Składniki
PRZYPRAWY
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
misek
Składniki
PRZYPRAWY
Sposób przygotowania
  1. Marchew, pietruszkę i seler kroimy w kostkę lub zcieramy na tarce i gotujemy w lekko osolonej wodzie.
  2. Dodajemy przecier (jeśli wykorzystujesz pomidory z puszki - pokrój je na mniejsze kawałki lub zblenduj) oraz odsączoną soczewicę.
  3. W międzyczasie gotujemy oddzielnie ryż według zaleceń producenta (ja gotuję 1 szklankę ryżu w 2 szklankach wody).
  4. Pod koniec gotowania dodajemy posiekany czosnek, oliwę, wiórki i przyprawiamy. Wiórki kokosowe można też dodać bezpośrednio na porcję pomidorówki.
Udostępnij ten przepis

1 Komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.