Pasztet wegetariański

Usłyszałam, że ten pasztet smakuje jak tradycyjny! 🙂 Jestem pewna, że będzie Ci smakował! 🙂

Jest to danie, które szybko się robi i fajnie potem wygląda na stole (święta-imieniny-urodziny 😉 ). Na wynos też się nada – kanapeczka do szkoły, pracy czy na wycieczkę.

pasztat-2

Wydruk przepisu
Pasztet wegetariański
Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania 1 godzina (pieczenie)
Porcje
blaszka 25x10
Składniki
PRZYPRAWY
Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania 1 godzina (pieczenie)
Porcje
blaszka 25x10
Składniki
PRZYPRAWY
Sposób przygotowania
  1. Obraną marchew, pieczarki i cebulę zetrzeć na grubych oczkach i wrzucić na rozpuszczające się masło na patelni. Chwilę będzie się smażyło, później pieczarki puszczą wodę, więc będzie się dusiło. Przykryć, dusić 5-10 minut.
  2. Odsączoną soczewicę i fasolę zblendować.
  3. Dodać uduszone uprzednio warzywa i dokładnie wymieszać. Całość można też zblendować.
  4. Dodać kaszę manną, dokładnie wymieszać i odstawić na kilka minut.
  5. Dodać jajka i przyprawy, dokładnie wymieszać.
  6. Piec w 180°C przez 1 godzinę.
  7. Podawać schłodzony.
Udostępnij ten przepis

2 Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.