Leczo warzywne
Porcje Czas przygotowania
4osoby 30minut
Porcje Czas przygotowania
4osoby 30minut
Składniki
DODATEK
  • 1szklanka ryżu(dowolny, ale najzdrowszy będzie brązowy)
Sposób przygotowania
  1. Ziemniaki, marchewkę i fasolkę (pokrojone w dowolne kształty) ugotować w małej ilości wody.
  2. Pokrojoną cukinię i cebulę usmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju.
  3. Do usmażonych cukinii i cebuli dodać pokrojone pomidory i paprykę, poddusić parę minut i dodać odcedzone ziemniaki, marchewkę i fasolkę.
  4. Dodać koncentrat oraz przyprawy i dusić ok. 10 minut. Można dolać trochę wody z ugotowanych wcześniej warzyw. Na koniec dodać posiekany szczypior i koper.
  5. Podawać z ryżem, ewentualnie makaronem czy kaszą.