
Lekka i zdrowa propozycja obiadowa. Można jeść bez wyrzutów sumienia. 😉

Czas przygotowania | 30 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 2 ziemniaki
- 3 marchewki
- 1 szklanka fasolki szparagowej
- 2 młode cukinie
- 1 cebula
- 2 pomidory
- 1 żółta papryka
- 100 g koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki oleju
- koper
- szczypior
PRZYPRAWY
DODATEK
- 1 szklanka ryżu (dowolny, ale najzdrowszy będzie brązowy)
Składniki
PRZYPRAWY
DODATEK
|
![]() |
Sposób przygotowania
- Ziemniaki, marchewkę i fasolkę (pokrojone w dowolne kształty) ugotować w małej ilości wody.
- Pokrojoną cukinię i cebulę usmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju.
- Do usmażonych cukinii i cebuli dodać pokrojone pomidory i paprykę, poddusić parę minut i dodać odcedzone ziemniaki, marchewkę i fasolkę.
- Dodać koncentrat oraz przyprawy i dusić ok. 10 minut. Można dolać trochę wody z ugotowanych wcześniej warzyw. Na koniec dodać posiekany szczypior i koper.
- Podawać z ryżem, ewentualnie makaronem czy kaszą.
Udostępnij ten przepis
Dodaj komentarz