Leczo warzywne

Lekka i zdrowa propozycja obiadowa. Można jeść bez wyrzutów sumienia. 😉

Wydruk przepisu
Leczo warzywne
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
DODATEK
  • 1 szklanka ryżu (dowolny, ale najzdrowszy będzie brązowy)
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
DODATEK
  • 1 szklanka ryżu (dowolny, ale najzdrowszy będzie brązowy)
Sposób przygotowania
  1. Ziemniaki, marchewkę i fasolkę (pokrojone w dowolne kształty) ugotować w małej ilości wody.
  2. Pokrojoną cukinię i cebulę usmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju.
  3. Do usmażonych cukinii i cebuli dodać pokrojone pomidory i paprykę, poddusić parę minut i dodać odcedzone ziemniaki, marchewkę i fasolkę.
  4. Dodać koncentrat oraz przyprawy i dusić ok. 10 minut. Można dolać trochę wody z ugotowanych wcześniej warzyw. Na koniec dodać posiekany szczypior i koper.
  5. Podawać z ryżem, ewentualnie makaronem czy kaszą.
Udostępnij ten przepis

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.