Kruche ciasteczka wegańskie z ziarnami i suszonymi owocami

Naszpikowane wartościowymi ziarnami i suszonymi owocami! Bez dodatku cukru (w roli słodziszcza, oprócz suszonych owoców, erytrytol/erytrol)! No i doskonale nadadzą się przy skazie białkowej ze względu na brak jaj (spoiwem jest banan i mąka ziemniaczana), masła (można wlać olej) czy mleka krowiego (tu użyłam napoju ryżowego)!

Niestety, ciasteczka bardzo szybko znikają! 😉

Wydruk przepisu
Kruche ciasteczka wegańskie z ziarnami i suszonymi owocami
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
ciastek
Składniki
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
ciastek
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Banana rozgniatamy/blendujemy i łączymy ze wszystkimi składnikami.
  2. Dobrze ugniatamy. Formujemy najpierw kulki, które rozgniatamy (do uzyskania żądanego kształtu ciastek) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  3. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 - 190 stopni) i pieczemy ok. 15 - 20 minut, aż brzegi ciastek zaczną lekko brązowieć.
Udostępnij ten przepis

2 Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.