Frytowane buraczki z grzybami mun i makaronem ryżowym
Porcje
2persony 😀
Czas gotowania
30minut
Porcje
2persony 😀
Czas gotowania
30minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Grzyby przed spożyciem moczymy w gorącej wodzie przez 10 – 15 minut, a potem płuczemy.
  2. W tym czasie buraczki kroimy w słupki i smażymy na oleju, aż zaczną brązowieć.
  3. Dorzucamy cukinię pokrojoną w pół-krążki. Całość dusimy 5 minut.
  4. Dodajemy fasolkę i grzyby. Przyprawiamy. Dusimy kolejne 10 – 15 minut.
  5. W międzyczasie makaron zalewamy wrzątkiem i po kilku minutach odcedzamy (najlepiej zrobić to zgodnie z instrukcją producenta).
  6. Buraczki wykładamy na makaron. Możemy posypać zieleniną.