Deser jogurtowo-biszkoptowy z bananem
Porcje Czas przygotowania
10porcji 10minut
Porcje Czas przygotowania
10porcji 10minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Banany kroimy w plasterki i mieszamy w miseczce z sokiem z cytryny, dzięki czemu unikniemy później sczernienia owoców.
  2. W szklanym naczyniu (może być żaroodporne) wykładamy pierwszą warstwę biszkoptów i na każdy biszkopt kładziemy łyżkę jogurtu. Plastry bananów wkładamy między przestrzenie. W sumie wykładamy tak 3 warstwy. Nadmiar jogurtu też można wlać w te “bananowe” przestrzenie.
  3. Na koniec posypujemy zwykłym kakao. Ja robię to przez małe sitko.
  4. Banany można też wyłożyć jako ostatnią warstwę, dopiero potem położyć trochę jogurtu i posypać całość kakao. Właśnie tak:
  5. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.