Batony owsiane bez cukru

Zdrowe, pożywne i bez cukru dodanego! I łatwe w przygotowaniu!

Inspiracją były batoniki orkiszowe dostępne w sklepach, tylko że moje są mniej słodkie (to zawsze można zmodyfikować ilością syropu czy innego “słodziszcza”), ale myślę, że spokojnie zaspokoją ochotę na coś słodkiego w kryzysowej sytuacji. 😉

Nadadzą się do szkoły/pracy oraz na wycieczkę/piknik.

Wykorzystałam tu mój własny syrop rodzynkowy.😀

Wydruk przepisu
Batony owsiane bez cukru
Czas gotowania 40 minut
Porcje
batonów
Składniki
Czas gotowania 40 minut
Porcje
batonów
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Mieszamy wszystkie składniki (duże orzechy można pokruszyć) i wykładamy na podłużną blachę (moja 12 x 40).
  2. Pieczemy w 170 stopniach ok. 30 - 40 minut (aż góra ciasta zacznie brązowieć) w uprzednio nagrzanym piekarniku.
  3. Jak ciasto przestygnie, tniemy je w paski co 3 - 4 cm. No i mamy batoniki! 🙂
Udostępnij ten przepis

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.